Ragby

RAGBY

Petra Nováková, James Stafford & kol.

 

Sdílená radost, nadšení, respekt, týmový duch a disciplína. To jsou základní hodnoty sportu, který stojí na rychlosti, síle, komplexních dovednostech a tvrdých, přesto férových soubojích tělo na tělo. Tato unikátní kniha esejů, rozhovorů a fotografií přibližuje klíčové okamžiky, jež formovaly dnešní podobu ragby, stejně jako vybrané příběhy hráčů a trenérů z různých zemí světa.

 

„Ragby může hrát malý, vysoký, tlustý i hubený. Každý tým potřebuje hráče různých velikostí a s různými dovednostmi. Spojuje je tvrdá práce a ochota se fyzicky obětovat, riskovat zdraví pro týmové vítězství. Díky tomu vzniká mezi hráči velmi silné pouto.“

Joe Simpson, bývalý hráč anglické Premiership

 

ISBN 978-80-88378-29-7

264 stran, váz., velký formát 220×280 mm, barevný tisk, MOC 1250,- Kč

Vydává nakladatelství Labyrint v edici Magnus Art.

Vydání knihy podpořil J&T Noblesse Oblige, z.ú.

 

 

 

O AUTORECH:

Petra Nováková

Teorii a dějiny umění vystudovala na univerzitách v Olomouci a Miláně. Byla uměleckou ředitelkou mezinárodního festivalu KomiksFEST! V nakladatelství Labyrint se jako editorka podílela na knihách Příběhy věcí, Průvodce neklidným územím II, III a Město pro každého, které získalo prestižní cenu na veletrhu dětských knih v Boloni.

 

James Stafford

Velšský spisovatel a zakladatel kultovního ragbyového webu The East Terrace. Je autorem řady novinových a časopiseckých článků o ragby, dětského bestselleru How Wales Beat the Mighty All Blacks a především oceňované knižní trilogie An Illustrated History of Rugby. V roce 2017 vydal česky komiksovou knihu Truchlivý amoret pražský. Hrál a trénoval v několika ragbyových týmech ve Walesu, Anglii, Irsku a České republice. Aktuálně trénuje s pražským Ragby Olymp.

1250 Kč , ISBN: 978-80-88378-29-7

Koupit

Autor: Nováková Petra

Autor: Stafford James

Galerie - Ragby

Legenda:

  • vyšlo - k dostání
  • vyšlo - rozebráno
  • plánovaný titul

Také vyšlo

Autor Název Rok Dostupnost
Nováková Petra Příběhy věcí 2017
Nováková Petra, Stafford James Ragby 2023

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety