Archistorie - Vyprávění o architektuře

Víš, které známé architektonické památky byly postaveny z cihel a které z kamene? Jaké výhody má železobeton a proč se dnes používá tak často ve stavebnictví sklo? Už jsi někdy slyšel pojmy jako centrální stavba nebo bazilika? 

ARCHISTORIE srozumitelně vysvětlí na desítkách příkladů z dávné historie i současnosti základní architektonické formy, typy budov a seznámí tě se stavebními materiály. Originálně ilustrovanou knihu, její polská autorka napsala pro své čtyři děti a původní vydání získalo titul Nejkrásnější kniha roku.

Ilustrace Acapulco Studio. Z polského originálu přeložil Martin Veselka.

92 stran, velký formát 250×340 mm, pevná vazba V8, MOC: 399 Kč

Vydává nakladatelství LABYRINT v edici knih pro děti RAKETA

ISBN 978-80-86803-64-7

Magdalena Jeleńska

Varšavská architekta a teoretička architektury. Mezi léty 2006 a 2008 psala články o současné architektuře do polského časopisu Architektura-Murator. Lásku k architektuře, urbanismu a designu se snaží předávat srozumitelnou formou nejen svým dětem. Při popisu architektury klade důraz na historickou kontinuitu a drží se hesla, že věc či architektura musí být chytře vymyšlená, ale také krásná.

Acapulco Studio

Małgorzata Nowak a Agata Dudek, absolventky Akademie výtvarných umění ve Varšavě, své kreativní studio založily v roce 2012. Věnují se ilustraci a knižnímu designu a pravidelně spolupracují s polskými i zahraničními nakladateli. Vedle knižní tvorby navrhují plakáty, autorské textilie a realizují velkoformátové nástěnné kresby.

399 Kč , ISBN: 978-80-86803-64-7

Ukázka z knihy

Koupit

Recenze:

„Knižní ilustrace minimalisticky zachycují siluety jednotlivých staveb a zároveň ‚komunikují’ s vyprávěným příběhem. (…) tato moderní kniha seriózně splňuje nároky české edice, která vydává zábavně-naučné publikace pro děti chytrých rodičů.“

Jitka Nešporová, iliteratura.cz, 26. 11. 2020

 

Archistorie srozumitelně vysvětluje na desítkách příkladů z dávné historie i současnosti základní architektonické formy, typy budov a seznamuje se stavebními materiály. Tip? Vždycky když dočteme pasáž o nějaké stavbě, hledáme si k ní další fotky na webu.“ 

Radka Wallerová, maminka.cz, 15. 10. 2020

Autor: Jeleńska Magdalena

Autor: Acapulco Studio

V edici: Raketa - knihy pro děti

Galerie - Archistorie

Legenda:

  • vyšlo - k dostání
  • vyšlo - rozebráno
  • plánovaný titul

Také vyšlo

Autor Název Rok Dostupnost
Jeleńska Magdalena , Acapulco Studio Archistorie - Vyprávění o architektuře 2020
Acapulco Studio Všechny svátky světa 2022

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety