Gemer

Daniel Majling: GEMER

Den první

 

První část třídílného komiksového románu začíná dramaticky, když nedaleko Plešivce spadne do nezakryté šachty malý chlapec. Tato událost rozkryje postupně celé panoptikum postav a my se na malé ploše seznámíme mimo jiné s patologem, kterému se rozpadl dlouholetý imaginární vztah s Natalií Portmanovou; náčelníkem policie v Plešivci, pátrajícím po tom, který dětský psycholog působící ve městě je skutečný a který se za psychologa jen vydává; psychotickým ředitelem místní psychiatrie; a samozřejmě s Jonem Bon Jovim. Kostky jsou vrženy a příběh plný napětí, absurdních zvratů a tragikomických dialogů může začít.

Daniel Majling, autor komiksů Rudo (cena Muriel za nejlepší překladový komiks) a Zóna (žádná cena), editor a překladatel knihy Ruzká klazika, přichází s dalším komiksem, který se opět odehrává v rodném Gemeru během jednoho srpnového dne na konci prázdnin.

Ze slovenštiny přeložil Ondřej Kavalír.

Vydává nakladatelství Labyrint.

216 stran, formát 190×250 mm, vazba V4

395 Kč , ISBN: 978-80-88378-35-8

Koupit

Recenze:

„Přestože jsem tam identifikoval i věci, kde se Majling opakuje, je to nejvtipnější věc roku 2023.“

Michael Fiala, comicsdb.cz, 13. 12. 2023

„Na rozestavěném pozemku spadne do díry malý chlapec, což spustí horečnou záchrannou akci, neboť otvor je příliš úzký, aby se do něj dospělý spustil. Od prvotní zápletky a pochyb, zda vůbec do jámy někdo spadl, se pak během jednoho dne odvíjí vše ostatní; objevují se nové osoby a jejich osudy se střetávají v bizarních situacích i rozhovorech. Jejich témata odrážejí to, v čem je Majling mistrný a zábavný vypravěč i díky tomu, že využívá zkušenost a načasování divadelního tvůrce. To jest partnerské vztahy, případně neschopnost navázat ty sexuální, dějinné kuriozity, lékařské případy, podivíni a outsideři i satirické komentáře na účet Slovenska.“

Michael Fiala, Respekt 15. 1. 2024



Autor: Majling Daniel

V edici: Labyrint KOMIKS

Galerie - Gemer

Legenda:

  • vyšlo - k dostání
  • vyšlo - rozebráno
  • plánovaný titul

Také vyšlo

Autor Název Rok Dostupnost
Majling Daniel Gemer 2023
Majling Daniel Rudo / komiksové povídky 2015
Majling Daniel Ruzká klazika 2018
Majling Daniel Zóna 2020

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety