Právě vychází nová kniha Martina Juna

Pětice mužů se vydává potokem na lov pstruhů, jako to dělávali v dětství, aniž tuší, že se při tom dotknou čehosi posvátného...

Martin Jun

Meteorit s rodokmenem

Labyrint, 2019, 278 stran, 295 Kč

ISBN 978-80-87260-74-6


Pětice mužů se vydává potokem na lov pstruhů, jako to dělávali v dětství, aniž tuší, že se při tom dotknou čehosi posvátného. Zatímco na ně paní smrtka líčí a příroda vychýlená z rovnováhy na ves sesílá jednu pohromu za druhou, je čtenář vtažen do osudů hlavních protagonistů protkaných nejen milostnými příběhy, ale také humornými příhodami a bujarými slavnostmi středočeského venkova. Kniha o lásce v dlouhých souvětích.

 

Po románovém debutu Doživotí, který na české literární scéně vzbudil značný rozruch, přichází Martin Jun s knihou tematicky i stylisticky odlišnou. S vypravěčskou suverenitou čtenáři předkládá bohatou mozaiku ze života v zapomenuté vísce, kde je pomíjivosti jednotlivce nadřazená sounáležitost k obci a kde mají své nezastupitelné místo pověry, mýty a předsudky. Realitou pro vesničany není to, co se doopravdy odehrálo, ale co si o tom mezi sebou povídají.

 

 

Martin Jun (1976)

Narodil se v Praze. Vystudoval Karlovu univerzitu a zájem o sociální a masovou komunikaci se odrazil i v jeho prvotině Doživotí (2014) s podtitulem „román, kde není ani slovo míněno vážně“. V této intelektuální hříčce zpracoval hravou a ironickou formou téma kontroverzního přijímání spisovatele Milana Kundery českou společností. Vedle psaní se věnuje také mentálnímu koučinku.

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety