Právě vychází - komiksový román SIDONIE

Za klidnou tváří na portrétu od Maxe Švabinského se skrývá výjimečná žena. Baronku Sidonii Nádhernou (1885-1950) si historie pamatuje jako múzu, kterou na zámku Vrchotovy Janovice pravidelně navštěvovali Rainer Maria Rilke a Karl Kraus.

SIDONIE

komiksový román

 

Napsala Tereza Srbová

Nakreslila Petra Josefína Stibitzová

 

Náš příběh začíná nálezem slavného obrazu namalovaného Maxem Švabinským. Za klidnou tváří na portrétu se skrývá výjimečná žena. Baronku Sidonii Nádhernou (1885–1950) si historie pamatuje jako múzu, kterou na zámku Vrchotovy Janovice pravidelně navštěvovali Rainer Maria Rilke a Karl Kraus. Prostřednictvím čtyř kapitol o vztazích k nejdůležitějším mužům jejího života však objevujeme ještě jinou osobnost. Sidonie byla nejen vnímavou a vzdělanou femme fatale, ale také silnou a emancipovanou ženou s bohatým vnitřním světem. Milovala umění, cestování a přírodu, byla jednou z prvních ekoložek i držitelek řidičského průkazu u nás. Ve svých dopisech a denících komentuje dramatické zvraty 20. století i marnou snahu o záchranu rodinného dědictví. Její důraz na rovnoprávnost, svobodu, péči o životní prostředí a rozvoj vlastního ducha zůstává inspirativní dodnes.

 

Vydává nakladatelství Labyrint.

180 stran, barevný tisk, formát 195×255 mm, pevná vazba, ca. 445 Kč

ISBN 978-80-88378-09-9

 

 

 

O AUTORKÁCH:

 

Tereza Srbová

Vystudovala kulturologii na pražské FF UK. Práce modelky v Paříži ji přivedla k herectví a filmu. Hrála ve snímcích kultovních režisérů i v úspěšných amerických seriálech, scenáristiku studovala na UCLA v Kali­fornii. Podle vlastních scénářů reží­rovala několik krátkých filmů. Vznik a proces příprav komiksové předlohy k příběhu o životě Sidonie Nádherné ovlivnilo mimo jiné přátelství a spo­lupráce s Jaromírem 99. S manželem žijí mezi Los Angeles, Londýnem, Mnichovem a Prahou.

 

Petra Josefína Stibitzová

Vystudovala obor Ilustrace a grafika na pražské UMPRUM, který absolvovala s komiksovou trilogií Mor (podle scénáře Milady Mašínové). Věnuje se ilustraci a komiksu. Ilustruje knihy pro řadu českých nakladatelství, kniha Tajemství Oblázkové hory (napsala Bára Dočkalová) získala nominaci na Magnesii literu. Pravidelně přispívá do dětského časopisu Raketa a kromě dětských knih v posledních letech ilustrovala vzdělávací materiály pro Českou filharmonii. Když zrovna nekreslí, ráda jezdí (se skicákem) na výlety.

''

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety