Právě vychází HUMANS OF PRAGUE

Fotograf Tomáš Princ prochází téměř každý den ulicemi Prahy a oslovuje neznámé lidi otázkou: "Mohl bych vás vyfotit?" Tato kniha představuje ty nejzajímavější příběhy z jeho populárního blogu Humans of Prague za posledních pět let.

Humans of Prague

Tomáš Princ

 

Fotograf Tomáš Princ prochází téměř každý den ulicemi Prahy a oslovuje neznámé lidi otázkou: „Mohl bych vás vyfotit?“ Tato kniha představuje ty nejzajímavější příběhy z jeho populárního blogu Humans of Prague za posledních pět let. Obyvatele a návštěvníky hlavního města představuje autor jako přemýšlivé pozorovatele i vtipné glosátory vlastních životů, jako vypravěče radostných i smutných příběhů, jako jejich sebevědomé protagonisty i ty, kdo se zdají být ve vleku minulých událostí. Objevuje pamětníky velkých okamžiků uplynulého století i svědky prchavých okamžiků současnosti. Kniha Humans of Prague je unikátní mozaikou reflektující všechny barvy našich životů, prohry, zklamání a nevyplněná přání, ale i sny, touhy a soukromá vítězství. Praha je svou architekturou a historií vzrušující město, ale když se podíváte skrze její krásu, zjistíte, že onu magickou přitažlivost spoluvytvářejí především lidé, které v ní můžete potkat.

 

370 stran, váz., velký formát 185×245 mm, celobarevné vydání

Vydává Labyrint v samostatné české a anglické verzi.
ISBN 978-80-87260-86-9 (česky), cena 690,- Kč

ISBN 978-80-87260-85-2 (anglicky), cena 790,- Kč

 

CZ VERZE:''

o autorovi:

Tomáš Princ(*1985) je fotograf a filmař z Prahy. Absolvoval VOŠ publicistiky a Fakultu humanitních studií UK. Během studia jej ovlivnila tvorba českého filmového dokumentaristy Jana Špáty a kvalitativní výzkumné metody kulturní a vizuální antropologie. Humans of Prague byl v roce 2016 oceněn jako nejlepší blog roku v soutěži Magnesia Litera. Název blogu odkazuje na projekt Humans of New York amerického fotografa Brandona Stantona. 

časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety