Právě vychází novinky nejen pro děti - Pikunikku, Zkratky a Já nejsem tvoje maminka

Ilustrovaná kniha o Japonsku, určená pro děti i pro dospělé, zábavný a vtipně kreslený bedekr do kapsy o všech možných zkratkách a bohatě ilustrovaný příběh pro malé čtenáře.

PIKUNIKKU / Japonský piknik

Monika Baudišová

 

Ilustrovaná kniha o Japonsku, určená pro děti i pro dospělé. Je to sbírka vzpomínek a kuriozit z pohledu mladé české grafické designérky a studentky japonštiny, která pobývala v místní rodině a kreslila vše, co během svých cest poznala. Výsledkem je vtipná, občas překvapivá ochutnávka zajímavostí z kultury, gastronomie i všedního života.

 

o autorce:

Monika Baudišová (*1989) je grafická designérka a studentka japonštiny. Na ELISAVA (Universitat Pompeu Fabra) v Barceloně vystudovala design a komunikaci. Spoluzaložila studio pinkpill, které se věnuje designu, animaci a ilustraci. Na Japonsku má Monika nejradši pikniky, opilé karaoke, onigiri z konbini a zvuky, které Japonci vydávají. Pikunikku je její knižní debut.

 

120 stran, váz., velký formát 235×305 mm, celobarevný tisk, cena ca. 365 Kč

ISBN 978-80-86803-45-6, vydává Labyrint/Raketa

''

ZKRATKY

Mariana Tutschová

 

Tato kniha vám pomůže zlepšit kvalitu života!  Využíváním zkratek získáváme čas, který nakonec často promrháme. Naštěstí se vám do rukou právě dostává tato kniha, která nabízí tipy, jak ho co nejefektivněji využít. V knize jsou pro lepší orientaci seřazeny dle ušetřeného času, od dvou vteřin po nedohnatelný čas.

 

128 stran, 115×165 mm, 2barevný tisk, cena ca. 165 Kč

ISBN 978-80-87260-87-6, vydává Labyrint

 

o autorce:

Mariana Tutschová (*1989) vystudovala grafický design na FUD UJEP v Ústí nad Labem. Věnuje se ilustraci a Zkratky jsou jejím knižním debutem.

''

JÁ NEJSEM TVOJE MAMINKA

Marianne Dubuc

 

Jednoho rána veverčák Otto nalezne před svým domem podivnou zelenou kouli. V ní se skrývá malé chlupaté stvoření. Otto mu poskytne přístřeší. Ale je rozhodnutý, že druhý den se vydá hledat jeho maminku… Citlivě podaný minimalistický příběh pro velké i malé od autorky knihy Ptáček a lev o tom, co skutečně znamená být rodičem.

 

70 stran, váz., formát 190×255 mm, celobarevný tisk, cena ca. 295 Kč

Z francouzštiny přeložil Ondřej Kavalír.

ISBN 978-80-86803-44-9, vydává Labyrint/Raketa

Pro malé čtenáře 4+

 

o autorce:

Marianne Dubuc (*1980) je francouzsky píšící spisovatelka, výtvarnice a ilustrátorka z Kanady. Grafický design vystudovala na Université du Québec v Montrealu. Autorsky se podílela na mezinárodně oceňovaných knihách mnoha žánrů a pro různé věkové skupiny, které dosud vyšly v šestnácti zemích. V roce 2014 obdržela prestižní literární cenu Kanadské rady pro umění. V roce 2015 vyšla v edici Raketa česky její kniha pro děti Ptáček a lev. 

''



časopis RAKETA

RAKETA 37 / Čáry, kouzla, magie

Projekty

Daruj Raketu RAKETA  - časopis

Doporučujeme

LABSHOP kamenné prodejny Facebook Rakety